Rezerviši

Kultura

Lovefest

Lovefest je jedinstvena kulturna platforma iz Vrnjačke Banje koja ima za cilj da promoviše muziku, umetnost i urbanu kulturu mladih.

Festival je počeo godine kao žurka Love bridge 2007. godine. Nakon samo godinu dana nakon što je debitovao postaje jedan od najtraženijih muzičkih događaja u centralnoj Srbiji.

Lovefest je 2012. godine dobio priznanje Ministarstva omladine i sporta kao najveći omladinski festival u zemlji. Bio je nominovan od strane UK Festival Avards za najbolji festival u inostranstvu.

Još jedna važna prekretnica u istoriji Lovefesta bilo je uvođenje novih programskih zona kao što su Photo, Bioskop, Grafiti, Chill, Eco, Vorkshop, Street Basket, Ektreme i Kids zona.

Osnovni cilj stvaranja novih programskih oblasti i širenja festivalskih aktivnosti bio je promocija i prepoznavanje mladih talenata u centralnoj Srbiji. Aktivnosti Lovefesta su usmerene na akcije koje doprinose razvoju ravnopravnosti, solidarnosti i tolerancije među ljudima sa akcentom na projekte humanitarnog, socijalnog, ekološkog, edukativnog i zabavnog karaktera.

Lovefest je uključen i učestvuje u humanitarnoj akciji „Hrana za sve“ „Hrana za sve“, dobrovoljnom davanju krvi, kao i jednokratnoj pomoći mnogim pojedincima u zemlji.