Rezerviši

SPORT

Sportski tereni

Sportski Centar je organizacija koja upravlja svim kapitalnim sportskim objektima u Vrnjačkoj Banji, najpoznatijoj banji u Srbiji. Pored ove delatnosti, Sportski Centar se bavi i organizovanjem sportskih manifestacija kao i stručnim radom u oblasti sporta na teritoriji Opštine Vrnjačka Banja.

http://www.scvrnjackabanja.rs/informacije/cenovnici-usluga


Specijalizovana trening sala „Piskavac“

Specijalizovana trening sala „Piskavac“ za odbojku i košarku, koja se nalazi u blizini naselja Raj.


Sportska hala „Vrnjačka Banja“

Sportska hala u Vrnjačkoj Banji nalazi se u neposrednoj blizini autobuske stanice. Svečano je otvorena u maju 2008. godine i predstavlja najnoviji sportski objekat u Vrnjačkoj Banji koji za cilj ima upotpunjavanje turističke i sportske ponudu ove destinacije i otvaranje vrata Vrnjačke Banje prema sportskom turizmu.

Hala predstavlja multifunkcionalni objekat pogodan za organizovanje sportskih manifestacija, utakmica, priprema, treninga i kampova, kao i različitih kulturno zabavnih događaja. Sastoji se iz velike sale površine 1400 m2, male sale za borilačke sportove, teretane, ambulante, kao i četiri velike i četiri male svlačionice, svlačionica za sudije i delegate. Celokupna sportska oprema je profesionalna „Schelde“ oprema, a hala poseduje i „Donic“ stonotenisku opremu. Kapacitet hale je 1300 sedećih mesta. Pored ovoga u hali se nalazi muzej Vlade Divca i bife za osveženje posetilaca.

Sportska hala „Vrnjačka Banja“ je bila domaćin velikog broja sportskih i kulturno zabavnih manifestacija koje su bile propraćene direktnim TV prenosima.


Specijalizovana trening sala „Vrnjci“

Specijalizovana trening sala „Vrnjci“ nalazi se na ulazu u Vrnjačku Banju. Trenažni centar Rukometnog saveza Srbije sa jedinstvenom GERFLOR podlogom, koja je pogodna i za futsal.


Stadion malih sportova – Kocka

Ovi tereni predstavljaju jedne od najstarijih sportskih terena u Vrnjačkoj Banji. Izgradjen je 50-ih godina 20. veka kao šljakasti teren za rukomet i košarku,a u narednim decenijama su su ovi tereni i asfaltirani. Nalazi se u centru Vrnjačke Banje neposredno uz početak Promenade u blizini specijalne bolnice „Merkur“. Ovi tereni zauzimaju kultno mesto u istoriji Banjskog sporta. Na njima je formiran košarkaški klub „Goč“ kao i rukometni klub „Goč“. Tokom predhodnih godina dogradjene su tribine kao i svlačionice i restoran za sportiste. Tereni su osvetljeni reflektorima.

Na popularnoj „Kocki“ održavani su turniri u rukometu od kojih je najpoznatiji bio „Trofej Jugoslavije“ uz ucešće naše i tri strane reprezentacije. Danas su ovi tereni pogodni za organizaciju radničko-sportskih igara, a tokom zime 2009. godine na ovim terenima bilo je postavljeno montažno klizalište.

U septembru 2015 godine, Kocka je dobila nov izgled, potpuno renovirana igrališta sa TARTAN podlogom.


Fudbalski teren u Vrnjcima

Fudbalski teren u Vrnjcima, koji se nalazi na ulazu u Vrnjačku Banju, samo 2km od centra, u nadležnosti je Ustanove Sporski centar Vrnjačka Banja. Opremljen je najsevremenijom podlogom po evropskim standardima, dimenzija 110 x 69 m.

Ovaj savremeni fudbalski teren će dodatno poboljšati razvoj, kako fudbala, tako i sportskog turizma u Vrnjačkoj Banji i namenjen je i potrebama najzahtevnijih klubova.


Sportski centar „Karović“

Teniski klub „AS NS“

Sportski centar „Karović“ se nalaze u predivnom novoizgrađenom sportskom kompleksu na 2 km od Vrnjačke Banje. Svi tereni su napravljeni po FIFA 2 standardu (dimenzije 36x18m, a visina hale iznosi 9m).
U sklopu centra se nalaze svlačionice , kupatila , vita bar , sopstveni parking.

Sportski centar „Karović“ raspolaže sa četiri teniska terena (šljaka) na otvorenom, jednim otvorenim terenom sa veštačkom travom za fudbal i jedan zatvoren teren sa veštačkom travom za tenis i fudbal. Mogućnost iznajmljivanja terena za kampove škole tenisa i fudbala.

https://www.facebook.com/tennisvb/


A.T.O.S.

Teniski tereni A.T.O.S. nalaze se u samom banjskom parku tik uz Japanski vrt.

https://www.facebook.com/pg/Teniski-Klub-ATOS-Vrnjacka-banja-169856823807931/posts/