Rezerviši

Turizam

Ski staza

Ski staza predstavlja značajnu turističku ponudu Vrnjačke Banje u zimskom periodu. Pruža odlične uslove za rekreativno bavljenje skijanjem i za organizovanje nekih skijaških takmičenja. Tokom zime ovo skijalište koristi veliki broj Vrnjčana i organizovanih grupa i gostiju Vrnjačke Banje.

U blizini ski staze nalaze se objekti za smeštaj i osveženje skijaša. Postoji mogućnost organizovanog prevoza minibusom od centra Vrnjačke Banje do ski staze i nazad.

Ski lift se nalazi na planini Goč udaljenoj 12 kilometara od centra Vrnjačke Banje. Do njega se dolazi asfaltiranim obeleženim putem. Ski lift je svečano otvoren 20. decembra 1997. godine. Sastoji se od dve skijaške staze i malog ski lifta koji se može koristiti za obuku ne skijaša i obuku dece. Dužina ski lifta je 470 metara a staze se formiraju sa 650-700 metara. Visinska razlika od pogonske stanice do vrha ski lifta je 132 metra, broj instaliranih vucnih naprava je 36 a kapacitet je 1195 skijaša na sat. Staza je osvetljena tako da pruža mogućnost noćnog skijanja.

Radno vreme staze je od 10h do 16h.