Rezerviši

TURIZAM

Ranč Debeljak

Ranč Debeljak,  oaza mira nedaleko od centra Vrnjačke Banje, prostire se na tri hektara I čuvar je tradicije  više od sto godina.  Na ranču ima mnogo toga što vredi videti kao na primer kovačnicu dede Petra koja čuva uspomenu na težak i nekada neophodan zanat, zatim starinsku sobu,  kačaru, kašilo, voćnjak, plastenik, sportske terene. Celu  priču upotpunjuje solidna zbirka malog etno muzeja. Svaki predmet  osim murano lustera je iz njihovog domaćinstva.

Motivisane ljubavlju i sećanjem na oca, a u  želji da sačuvaju tradiciju, posao su pokrenule Anđelka  i njena sestra Milica. Na ranču rade  tri generacije porodice Pavlović Debeljak. Posetioce ranča, posebno one najmlađe, najviše privlače živi stanovnici ranča: patuljaste koze, ovce, poni konj i druge domaće životinje. Tu je i ribnjak u koji možete zabaciti udicu, okušati se u ribolovu ili još bolje  pogledom loviti ribe koje povremeno iskaču iz vode. Nakon šetnje voćnjakom i rančom, neko će poželeti da potrči za loptom, a mi savetujemo da se obavezno okrepite domaćim sokovima pravljenim po bakinom receptu.

Ranč je registrovan 2020. godine prvenstveno kao domaćinstvo za edukaciju dece i omladine. Negujući porodično nasleđe u velikoj meri doprinose razvoju seoskog turizma na teritoriji Vrnjačkke Banje. U planu imaju imaju izgradnju smeštajnih objekata što bi upotpunilo ponudu ovog domaćinstva.

https://sr-rs.facebook.com/domacinstvo.debeljak.5