Rezerviši

Turizam

Kalendar dešavanja

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

46. Festival filmskog scenarija

12. август 2022. - 17. август 2022.

„Jedini pravi 46. Festival filmskog scenarija – Gorki List’’

Jedini festival u regionu i zemlji koji je posvećen scenaristima i njihovom delu, održaće se 46. put u Vrnjačkoj Banji, ove godine od 12. do 16. avgusta. Čitava manifestacija počeće svečanim otvaranjem na Trgu kulture, koji se nalazi u podnožju Crkvenog brda, na kome je smešten Amfiteatar koji nosi ime po našem legendarnom glumcu Danilu Bati Stojkoviću.
Uz muziku iz filmskih ostvarenja u izvođenju simfonijskog orkestra, crvenim tepihom na Trgu kulture, prodefilovaće filmski stvaraoci, a premijerom filma “Ala je lep ovaj svet”, otpočeće revija filmskih ostvarenja nastalih između dva festivala.
Prošlogodišnjim bogatim programom i organizacijom koja je podsećala na svetske događaje ovog tipa, podignut je nivo u odnosnu na pređašnje Festivale. Svečano otvaranje na centralnom trgu, crveni tepih oko kog se formirao špalir zaljubljenika u sedmu umetnost kojim je prošetalo oko 300 slavnih glumaca i filmskih radnika, premijere filmova, između kojih su prikazani “Južni vetar 2 – Ubrzanje” i “Nečista krv – greh predaka”, obogatili su program festival uz već tradicionalnu Letnju školu Filmske dramaturgije, Simpozijum, kabaree, izložbe i promocije knjiga.

Završno veče je ovaj put smešteno na Trgu kulture i činiće ga koncert pesama Tome Zdravkovića u izvođenju poznatih glumaca.

Ovog avgusta na Festivalu ćemo gledati ostvarenja:

PROGRAM FESTIVALA

Details

Start:
12. август 2022.
End:
17. август 2022.