Rezerviši

Magična lokacija

Vinarija Grabak

Naši čarobni brežuljci

Vinarija se nalazi na sunčanim brežuljcima Vrnjačke Banje udaljena od centra samo 700 m. Kompleks vinarije je na površini od dva hektara gde se nalazi i vinograd sa 2.400 čokota vinove loze sorti prokupac, cabernet sauvignon i merlot od crvenih, odnosno tamjanika, sauvignon blanc i rizling od belih vina. U kompleksu vinarije Grabak nalazi se i šumarak grabove šume po kome je vinarija dobila naziv.

Naša priča

Lista priznanja za naš trud

Vrnjačka Banja je ranije bila okružena vinogradima i domaćinima koji su pravili dobra vina koja su se pila u banjskim restoranima. Vremenom su vinogradi zapuštani i praktično se prestalo sa ovom proizvodnjom. Mi sada pokušavamo da vratimo ovu tradiciju proizvodnje vina i da Vrnjačku Banju vratimo na vinsku kartu Srbije. Da bi se to i desilo uloženo je mnogo truda, rada, entuzijazma i kreativne energije da se jedan tako zapušteni prostor, obrasao šibljem i raznim rastinjem, privede nameni. U delu gde su sada vinogradi nekada je bio stari zasad vinograda od kojeg se pravilo kvalitetno vino i o kome meštani i danas pričaju.

Nadamo se da ćemo dostići taj kvalitet i da ćemo ga prevazići koristeći znanje stečeno od vrhunskih italijanskih stručnjaka, enologa i tehnolga vina koji su deo naše priče. Na osnovu iskustva stečenog radeći više od dvadeset godina u Toskani, najpoznatijem vinogorju Italije, potrudićemo se da osim kavaliteta vina prenesemo i duh Toskane u ovaj deo Srbije i da pored kvalitetnog vina naš gost u kompleksu vinarije Grabak uživa i u svemu onome sto pruža naš kompleks, a to je udoban i komforan smeštaj, relaksacija u bazenima i raznim sportskim terenima uz opuštanje u debeloj hladovini grabove i hrastove šume koja opkružuje naš kompleks. Dobro došli!