Turizam

Planina Goč

Južno od Zapadne Morave, a iznad Vrnjačke Banje izdiže se planina Goč. Spada u niže planine sa najvišim vrhom Krnja jela (1127m) i izvorište je mnogih potoka i rečica koje otiču prema Zapadnoj Moravi i Rasini i daju posebnu draž planinskom krajoliku Goča. Planina Goč udaljena od Vrnjačke Banje 13 km, predstavlja glavno izletište stanovnika, ali i gostiju Vrnjačke Banje.

Netaknuta priroda, kombinacija idealne klime, čistog vazduha i bujne vegetacije, povoljno utiče na anemičnost, jačanje imuniteta i nervni sistem i kao takva čini idealno mesto za šetnju, planinarenje, piknik, sportski turizam.

Postoji više prilaznih puteva (stari i novi put – stari put ide preko Stanišinaca i nešto je duži od puta koji direktno izlazi na ski stazu na banjskoj strani Goča, ali je manje strm i nema serpentina), što u mnogome pogoduje turistima da posete Goč, a zbog blizine Vrnjačke Banje, i dobre putne infrastrukture, naročito je povoljna za izlete turista koji su gosti našeg banjskog bisera.

Zahvaljujući aktivnom radu planinarskih društava postoji veliki broj obeleženih planinarskih staza što predstavlja pravi mali raj za sve ljubitelje planinarenja i uživanja u čistoj netaknutoj prirodi.